Behandlingar

MiWi massage & hälsa

Bollmora gårdsväg 8, 2tr

(ovanför Friskis&Svettis)

135 39 Tyresö

tel 0768-11 24 70

info@miwimassage.se


Öppettider: vardagar, se bokningskalender för aktuella tider.

Behandlingar

Massageterapeutisk behandling

En behandling för specifika problemområden som ex. nackspärr, ryggskott, axelproblem, ryggsmärta, hälsporre, käkproblem, huvudvärk etc.

Jag kombinerar massagen med olika tekniker och verktyg för att anpassa efter just dina behov ex. akupunktur, koppning, tejpning etc.

Vid behov ges även hemövningar för att du ska få ett snabbt och hållbart resultat.

Här får du tillgång till hela min verktygslåda!

Målet med min behandling är att du snabbt ska uppleva förbättring. Genom förståelse för hur din kropp fungerar och varför din smärta har uppkommit kan vi tillsammans hjälpas åt att förebygga återfall.


Klassisk massage

Djupgående muskelmassage eller bara avslappnande. Helkropp, rygg, nacke eller axlar. Jag anpassar behandlingen efter dina önskemål. Massage ökar blodgenomströmningen och stimulerar ämnesomsättningen så att slaggprodukter avsöndras snabbare. Den ökar också halten av rogivande hormon i blodet, vilket ger lugn, ökar välbefinnandet och höjer toleransen mot smärta. Samtidigt minskar nivån av stresshormoner i kroppen.


Taktil massage

En mjuk och lugn behandling som aktiverar beröringsreceptorerna i huden. Jag arbetar med mjuka strykningar över hela kroppen. Under behandlingen är kroppen insvept i handdukar och filtar förutom den kroppsdel som behandlas. Metoden minskar stress, oro, smärta i din kropp och skapar ett välbefinnande. Rekommenderas till dig som känner sig stressad eller exempelvis har Fibromyalgi, Reumatism eller lider av utmattningssyndrom.


Lymfmassage

Lymfsystemet är kroppens städorgan och har till uppgift att bekämpa infektioner och att transportera bort slaggprodukter. Med djupandning, mjuka pumpningar, strykningar och skakningar i lymfvätskans riktning skjutsar och ökar massagen vätskan mot dess rengöringsstationer. Behandlingen är mycket lugnande och du får efteråt en känsla av lätthet i kroppen.

Det är viktigt att du mellan behandlingarna håller igång ditt lymfsystem och därför får du av mig ett självvårdsprogram så att du kan upprätthålla en aktiv lymfa.

Lymfsystemet blir trögt av:

Operationsärr, hormonella svängningar, skador, stillasittande, vaccinationer, hård träning, stress, vissa läkemedel mm.

Symtom vid trögt lymfsystem:

Svullnad, celluliter, värk, stelhet, frusen, pirr i benen, domningar i fingrar/armar, huvudvärk, svårt med viktnedgång mm.


Individuell andningscoachning

Har du...

Sömnproblem, snarkar, smärta/värk, astma, allergi, låg energi, uthållighet, högt blodtryck eller andra hjärt/kärlproblem? Återkommande halsinfektioner, täppt näsa?

Är du...

- stressad, går hjärnan på högvarv, ofta orolig, rädd eller nervös? Svårt att gå ner i vikt?


Om du har svarat ja på någon av ovanstående frågor? Då kan du göra stora hälsovinster genom att förbättra din andning!

På vårt första möte gör vi en nulägesanalys över hur din andning är idag och vad du vill förändra. Vi går igenom rätt andningsteknik, träningsprogram och hur du tränar med din relaxator. Därefter har jag en uppföljning med dig 1 gång i veckan under ditt 28 dagars träningprogram. Uppföljningen sker antingen via telefon eller mail, det som passar dig bäst. När du har fullföljt ditt träningsprogram ses vi igen för en avslutande lägesanalys av din andning."För att få till en förändring, måste något förändras"